duminică, 5 aprilie 2009

Luna si misterele ei

Citi dintre noi stim oare ca luna are o influenta considerabila atit asupra oamenilor cit si asupra naturii?
Stramosii nostri atunci cind insamintau ogoarele o faceau in functie de fazele lunii.
Tot in functie de fazele lunii se recomanda sa se stabileasca data unei operatii chirugicale ,sa se inceapa o cura de dezintoxicare sau de slabit.De exmplu,atunci cind luna este in descrestere ,efectele unei cure de dezintoxicare sunt amplificate, in comparatie cu cele obtinute daca cura ar fi facuta in faza de crestere a lunii.
Dar luna nu ne influenteaza numai pe planul sanatatii ci si psihic,in special pe femei ,deoarece prin natura noastra suntem mai receptive decit barbatii.
Un studiu din Marea Britanie releva ca in noptile cu luna plina avem de-a face cu oameni care au un comportament intr-un fel mai ciudat: ei sunt mai certareti, mai iritati si mai greu de controlat decat in alte zile.
Un alt studiu cat se poate de serios, este cel realizat de profesorul Michal Zimecki de la Academia Poloneza de stiinte, care sustine ca luna plina poate influenta atat activitatile criminale, cat si starea de sanatate.
Se pare ca in sfirsit, invatatii ajung sa dovedeasca stiintific ceea ce stramosii nostri,datorita faptului ca traiau in armonie deplina cu natura,stiau de secole.
Cred ca ceea ce ne lipseste sa avem o viata cu adevarat armonioasa si sanatoasa este ca am uitat sa mai ascultam Natura,sa o observam cu adevarat(imi aduc aminte ca bunica spunea cu precizie ora numai uitindu-se la Soare,sau stia ce fel va fi vremea in ziua urmatoare doar privind cerul ,si nu gresea) .
Intorcindu-ne la influenta Lunii,este bine de stiut ca pe cit de negativa este energia din noaptea de Luna Plina (cind nu este recomandat printre altele a se face dragoste mai ales)pe atit de benefica este cea dinaintea acestei nopti cu 2 zile,cind se manifesta din plin energiile armoniei si ale frumusetii divine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu